Binnen schilderwerk

Robert Chung A Hing uw Schilder en Klusser in Flevoland en omgeving.

DRI3 | Uw schilder en klusser in Flevoland en omgeving

Binnen schilderwerk

Waarom binnenschilderwerk belangrijk is

Er zijn verschillende voordelen die binnenschilderwerk of het overschilderen van het oude met zich meebrengt. De belangrijkste redenen om de binnenkant van een woning te laten verven zijn:

 • Uiterlijk en uitstraling
 • Bescherming van de woning

Het uiterlijk en de uitstraling

Als u in een woning woont wilt u natuurlijk dat dit de sfeer en uitstraling heeft die u blij maakt. Zo kunt u deuren verven om deze ook een geheel nieuw uiterlijk te geven. Loszittende verf, afgebladderde verf en vochtplekken zijn echt een smet op de mooie binnenkant van uw woning.

Een verse verflaag op de wanden en de kozijnen geeft een frisse indruk en de woning ziet er veel meer af uit.

Bescherming

Naast het feit dat binnenschilderwerk er fraai uitziet heeft het ook nog een praktisch voordeel.

Zo biedt een verflaag die met binnenschilderwerk wordt aangebracht een bepaalde bescherming voor de geschilderde delen. En we geven bovendien een jarenlange garantie op het schilderwerk dat wij doen. Zo weet u zeker dat het er goed opziet de komende jaren.

De bescherming heeft de volgende voordelen:

 • Minder last van slijtage. Voor bij kozijnen en trappen die veel gebruikt worden is dit een groot voordeel.
 • Bescherming tegen vocht. Normaal gesproken kan vocht gemakkelijk in de wanden en houten oppervlakken in uw woning trekken. Met een verflaag trekt vocht nagenoeg niet de materialen in. Dit houdt in dat deze langer mee kunnen gaan.
 • Schimmelwerende werking. Schimmels kunnen slecht of niet hechten aan verf. Vooral in vochtige ruimtes als de badkamer is het belangrijk dat schimmel geen kans krijgt.

Werkzaamheden binnenschilder

Een binnenschilder vervult belangrijke functies binnen in uw woning.

Wanneer het schilderwerk een opknapbeurt kan gebruiken is het verstandig een vakman in te schakelen die exact weet wat hij doet.

Een binnenschilder doet natuurlijk meer dan alleen maar verven. Als u een professionele schilder inhuurt neemt hij alle last uit u handen weg en kan hij de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Advies geven:  Als u een schilder uw woning wilt laten schilderen is het verstandig van te voren om advies te vragen, hij heeft immers genoeg kennis dit met u te delen.
 • Binnenschilderwerk: Vanaf de voorbereidingen van de ondergronden die geschilderd moeten worden tot aan de rommel opruimen nadat het werk is opgeleverd in uw woning kan de schilder buiten het schilderwerk alles uit uw handen nemen.
 • Binnenkozijnen schilderen: Naast de wanden zelf zijn er vaak ook kozijnen te vinden in deze wanden. Om de kozijnen de juiste uitstraling en bescherming te geven is het vaak van groot belang dat ook deze geschilderd worden wanneer het binnenschilderwerk wordt uitgevoerd. Kozijnen schilderen brengt vaak meer werk met zich mee dan het enkel schilderen van de wanden; zo moet er geschuurd worden en een laag grondverf opgebracht worden voordat we de binnenkozijnen kunnen lakken.
 • Binnendeuren schilderen: Ook de binnendeuren kunnen een andere kleur geverfd worden. Ook dit is een typische klus voor de binnenschilder.
 • Behangen van de muren: Wilt u uw muren graag voorzien van behang of een andere leuke afwerking? Vraag dan advies aan de binnenschilder. Hij zal u genoeg inspiratie te bieden hebben om zo van uw woning een droomhuis te maken.
 • Herstel beschadigingen:  Heeft u te kampen met houtrot in uw kozijnen of zijn er andere beschadigingen die hersteld moeten worden? De binnenschilder herstelt plamuurt en vernieuwt voor u.
 • Onderhoud schilderwerk: Wat vaak over het hoofd wordt gezien is het onderhoud aan het schilderwerk. Een binnenschilder komt graag bij u langs om elk jaar onderhoud te plegen zodat het schilderwerk in een goede conditie zal blijven.

DRI3 | Uw schilder en klusser in Flevoland en omgeving

Om de hoeveel jaar je huis laten schilderen?

Vaak krijgen we de vraag: Hoe vaak moeten we het binnenschilderwerk laten uitvoeren of laten over doen? Het antwoord is hierop is eigenlijk simpel: wanneer het nodig is. Wanneer de verf vies is geworden, af begint te bladderen, zijn kleur verliest is het nodig om het binnenschilderwerk opnieuw te laten uitvoeren.

In de regel gebeurt dit ongeveer na 10 jaar nadat er geschilderd is in uw bestaande of nieuwbouw woning. Wanneer er voorzichtig met de woning wordt omgesprongen kan dit veel langer zijn, maar dus ook veel minder wanneer er niet zo netjes wordt gedaan met de woning.

 

 

 

Contact

DRI3 | Uw schilder en klusser
Kandinskystraat 3, 1328 KB Almere

063 0849 754 | info@chungahing.nl | 39093548